Brodosplit ugovorio gradnju luksuznog broda za krstarenja polarnim područjima

NOVI POSLOVNI USPJEH BRODOSPLITA

Nakon višemjesečnih pregovora i niza ponuđenih tehničkih inovativnih rješenja, Brodosplit je dobio posao izgradnje broda Hondius za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Cruise Vessel). Ugovor je potpisan s tvrtkom Polar Expeditions Inc.

“Potpisom ovog ugovora Brodosplit čvrsto napreduje u ostvarenju svih svojih poslovnih planova te poziciji nezaobilaznog europskog brodogradilišnog sustava koji gradi vrlo složene brodove kojima postiže visoku konkurentnost.

Naglasak u ovoj brodograđevnoj niši je na dodanoj vrijednosti kako za kupca tako i za graditelja što je i osnova uspješnog posla.” – istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

oceanwide_polar

Hondius će biti prvi brod izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, što je najviša polarna klasa brodova ojačanih za led.

Bit će dugačak 107 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će dva glavna motora ukupne snage 4200 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva. Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina; od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Hondius će biti najjači brod ojačan za led namijenjen istraživanju polarnih područja te će biti opremljen stabilizatorima i vrlo pogodan za napredna i inovativna istraživačka putovanja na području Arktika i Antarktika.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih stručnjaka koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti. 

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u svibnju 2019. godine.

oceanwide_polar

One thought on “Brodosplit ugovorio gradnju luksuznog broda za krstarenja polarnim područjima

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.