Francusko vojno izaslanstvo i veleposlanici Corinne & Philippe Meunier u Brodosplitu

.FOTO Škveranka
POSJET VOJNOG IZASLANSTVA I FRANCUSKIH VELEPOSLANIKA – Brodosplit, 15.11.2016.

BRODOSPLIT su 15. studenog 2016. godine posjetili predstavnici vojnog izaslanstva s francuske nuklearne podmornice “Rubis” i francuski veleposlanici u Republici Hrvatskoj Corinne Meunier i Philippe Meunier.

U delegaciji je, među ostalima bio kapetan fregate Wenceslas de Monicault, zapovjednik podmornice na nuklearni pogon “Rubis”, brigadir Fabrice Duda, vojni izaslanik pri Francuskom Veleposlanstvu u Hrvatskoj, stožerni narednik Marc Kopp, zamjenik vojnog izaslanika pri Francuskom Veleposlanstvu u Hrvatskoj i poručnik bojnog broda Thomas Chaboud, zapovjednik remorkera-opskrbnog broda TAAPÉ.

Direktor Sektora komercijale i član Uprave Vlatko Kvesić i direktor proizvodnje Brodosplita Mate Lukas predstavili su okupljenima aktualne projekte te najavili niz novih poslova iz područja brodogradnje, vanbrodogradnje i obnovljivih izvora energije.

POSJET VOJNOG IZASLANSTVA I FRANCUSKIH VELEPOSLANIKA - Brodosplit, 15.11.2016. - FOTO Škveranka

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i potencijalne projekte, posjetitelji su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke i u šetnji pogonom s naglaskom na aktualno sudjelovanje splitskog brodogradilišta u najvećem infrastrukturnom projektu Italije i gradnju brana za spas Venecije od poplava te su doznali u kojoj je fazi proces izgradnje najvećeg jedrenjaka na svijetu i prototipa prvog obalnog ophodnog broda, kojim se Brodosplit vraća u nišu vojne brodogradnje, a svoj je razvojni put započelo gradnjom podmornica, velikih desantnih brodova te patrolnih brodova raznih namjena za civilno tržište.

U francuskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita jer je splitsko brodogradilište 2011. isporučilo brod za prijevoz putnika i automobila, ro-pax ’Piana’, kojem je prema izboru časopisa “The Naval Architect” iz Londona dodijeljeno ugledno međunarodno priznanje “Significant Ships 2011” u izboru najznačajnijih brodova izgrađenih u 2011. godini.

14/01/2012 - Marseille (FRA,13) - Compagnie
14/01/2012 – Marseille (FRA,13) – Compagnie “La M√©ridionale” – le “Piana” devant Marseille et les Calanques***14/01/2012 – Marseille (FRA,13) – “La Meridionale” shipping company – the “Piana” off Marseille and the Calanques

Posjet vojnih predstavnika i veleposlanika Francuske Brodograđevnoj industriji Split je ostavio snažan dojam, a osobito je istaknuta dobra suradnja Brodosplita i DCNS-a, vodeće francuske kompanije za pomorsku obranu i energetiku te visoka razina Brodosplitovih proizvoda koja brodogradilištu pružaju velik ugled kod naručitelja i brodovlasnika.

___________________

Pročitajte vijesti

Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj

Posjet brodogradilištu Brodosplit [fr]

francusko-veleposlanstvo

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.