Trojarbolna škuna Klara, novi dragulj u Brodosplitovoj floti

“Kao nova brodarska tvrtka želimo promovirati hrvatski proizvod i povezati domaće tržište. Htjeli bi spojiti cijelu Hrvatsku tako da ponuda u jelovniku uključuje izvrsna i izvorna hrvatska jela i proizvode. Ovo je jedinstven poslovni početak u Hrvatskoj, a naša vizija je da DIV Cruises s lokalnom zajednicom ponudi tržištu poseban, unikatan i drugačiji proizvod.” – Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita

Motorni trojarbolni jedrenjak Klara isplovila je 5. srpnja 2019. iz luke splitskog brodogradilišta na svoje prvo komercijalno putovanje.

Klara Brodosplit 525 isplovila iz luke splitskog brodogradilista na svoje prvo komercijalno putovanje - FOTO Škveranka 5.7.2019.

Duga je 63,95 metara, široka 10 metara i visine do glavne palube 5,35 metara. U 18 dvokrevetnih luksuzno uređenih kabina smješteno je 36 putnika, a opslužuje ih 12 članova posade.

Na jedrenjaku se vijori hrvatska zastava i ima klasu putničkih brodova neograničene plovidbe po svim morima svijeta. Tijekom domaće turističke sezone plovit će Jadranskim morem, a prve putnike primila je 6. srpnja 2019. u Dubrovniku. Posjećivat će i obale Italije, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Grčke, a van sezone Karipsko otočje i druge turističke destinacije.

Brodosplitov trojarbolni jedrenjak Klara u Splitu - FOTO Škveranka 10.7.2019

Trup i nadgrađe izrađeni su od čelika, a jarboli su od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 400 kW omogućavaju joj plovidbu brzinom većom od 11 čvorova. Pramčani stabilizatori osiguravaju ugodno putovanje i smanjenje ljuljanja dok je brod privezan, dok joj kapacitet spremnika za gorivo i vodu, te prostora za čuvanje namirnica, omogućava autonomiju od 14 dana i/ili 2000 NM. Kapacitet kuhinje omogućava spremanje jela do 50 osoba. Poseban noćni ugođaj stvaraju 18 podvodnih svjetala. Putnicima će biti vrlo zanimljivo i ugodno boraviti na jedrenjaku s funkcionalnim jedriljem zbog niza sadržaja poput jacuzzija, a iskusit će i prave užitke jedrenja.

Klara Brodosplit 9.7.2019. - FOTO Škveranka

DIV Grupa proširuje poslovanje u sektoru putničkih krstarenja kroz tvrtku DIV Cruises d.o.o. u vlasništvu Brodosplita, koja upravlja flotom brodova kao agent za njihovo korištenje. Tvrtka se orijentirala k projektima i proizvodima koji donose veću dodanu vrijednost tako da raspolaže sa svojom flotom brodova čijim korištenjem tj. charterom se nadopunjuje poslovanje. U pet godina uloženo je preko 100 milijuna kuna u sredstva rada i preko 400 milijuna kuna u vlastitu flotu.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija trojarbolne škune Klare i njenih divota

Klara Brodosplit
Klara Brodosplit

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.