Veleposlanik Amerike u Hrvatskoj: Oduševljen sam Brodosplitom!

“Oduševljen sam posjetom Brodosplitu, jednom od najuspješnijih hrvatskih brodogradilišta. Američka tvrtka Travelopia nedavno je odabrala Brodosplit za izgradnju najvećeg svjetskog polarnog ekspedicijskog broda za oko 120 milijuna dolara.” – objavio je na Twitteru veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Nj. E. Robert W. Kohorst nakon obilaska splitskog škvera u razgovoru s predsjednikom Uprave Tomislavom Debeljakom i upoznavanja s trenutnim poslovima, projektima i investicijama koje su u tijeku, a za cilj imaju pozicioniranje Brodosplita kao najboljeg brodogradilišta u Europi.

Američki veleposlanik Robert W. Kohorst u razgovoru s predsjednikom Uprave Brodosplita Tomislavom Debeljakom pored najvećeg jedrenjaka na svijetu, čiju izgradnju splitski škverani privode kraju.

Američkog veleposlanika i Grega O`Connora, regionalnog attachea za trgovinske odnose osobito se dojmio Flying Clipper, najveći jedrenjak na svijetu kojeg su gotovo cijelog obašli u pratnji Brodosplitovih voditelja projekta.

Nakon uspješno obavljenih pregleda broda od strane američke Obalne straže (USCG), istaknuta je stručnost svih predstavnika splitskog brodogradilišta uključenih u ovom impresivnom projektu.

U razgovoru su posebno naglasili izgradnju najluksuznijeg putničkog broda na svijetu za krstarenja polarnim područjima u klasi “Polar Class 6” (Polar Expedition Cruise Vessel), za čiju je gradnju Brodosplit nedavno potpisao ugovor s tvrtkom Quark Expeditions iz Seattlea u SAD-u, u sastavu Travelopia grupacije.

Brod će biti dugačak 128 metara, moći će ugostiti 200 putnika smještenih u 103 luksuzno opremljene kabine, a o njima će se brinuti 116 članova posade.

Brodosplit ugovorio najveći i najluksuzniji kruzer u svojoj klasi vrijedan 110 milijuna eura

Brodosplit je partner koji svom Klijentu nudi proizvod po njegovoj želji, odnosno posebnim zahtjevima koji su jedinstveni; bilo u dizajnu ili izvedbi, bilo u primjeni novih tehnologija i rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša, sigurnosti korištenja, niske troškove održavanja i dugi uporabni vijek, od razvoja proizvoda, gradnje do financiranja i mogućeg partnerstva.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.