N1 vijesti iz Brodosplita: Mladi inženjeri priliku za dobar posao dobili u svom Splitu

Nakon što je splitski škver u svoje poslovanje implementirao AVEVA brodski softver koji se koristi u najproduktivnijim brodogradilištima na svijetu, mladi splitski inženjeri strojarstva i brodogradnje priliku za napredovanje pronašli su u rodnom gradu.

Roko je u Brodosplit došao kao mladi inženjer odmah nakon završetka fakulteta.

“To mi je bilo prvo zaposlenje i predložili su mi ako bi želio možda sudjelovati u implementaciji Aveve u Brodosplitu i na taj način sam došao prvo kao modelar modelirajući opremu. Nakon toga sam postao administator za softver”, rekao je za N1 televiziju Roko Katić, administrator softvera u Brodosplitu.

U AVEVA Marine u Brodosplitu su uložili dva milijuna eura, a pri implementaciji softvera pomažu i talijanski konzultanti.

S novim brodskim softverom radi oko pedeset mladih inženjera.

Brodosplit PROJEKT – 3D modeliranje cjevovoda i opreme u prostoru zone 341 za Novogradnju 484 u programu AVEVA

“Nazivamo ih, da se drugi ne bi uvrijedili, elitnim odjelom zato što su prihvatili i zato šta su u vrlo kratkom vremenu usvojili jedan kompliciran i moderni alat”, rekao je Mate Lukas, pomoćnik Uprave za projektiranje u Brodosplitu i dodao:

“Očekujemo značajne uštede u samom procesu proizvodnje jer ovaj softver omogućuje znatno veću fazu uranjenog opremanja u fazama bitno ranijim nego smo to prije mogli.”

“Mi smo to sanjali, oni najsposobniji su imali možda mogućnost predvidjeti takve probleme u tri dimenzije, a sad imamo alat koji to omogućuje”, kazao je Srećko Kurtović, direktor Službe projektiranja u Brodosplitu.

I daje priliku splitskoj mladosti za posao i ostanak u Hrvatskoj.

Izvor:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.