BRODOSPLIT gradi najčvršći polarni istraživački brod

PROCES IZGRADNJE POLARNOG BRODA

Novogradnja 484 je prvi brod koji su splitski škverani izgradili uz pomoć novog softvera i prvi putnički brod na svijetu izgrađen u klasi “LR PC6”, prema posljednjim zahtjevima Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, najviše polarne klase brodova ojačanih za led. Opremljen je stabilizatorima i vrlo pogodan za napredna i inovativna istraživačka putovanja Arktikom i Antarktikom.

Konstrukcija broda iznimno je zahtjevna jer omogućava sigurnu plovidbu duboko u hladnim morima kroz jednogodišnje sante leda debljine do 1,5 metara.

Dugačak 107 metara i širok 17,6 metara, brod može ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina raznih kategorija; od prostranih apartmana s balkonima do dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih kabina u kojima će im ponuditi visoki hotelski standard te im omogućiti siguran i ugodan boravak na brodu.

Bitno smanjen negativni utjecaj na okoliš

Brod je u potpunosti u skladu s obveznim zahtjevima Polarnog kodeksa koji je usvojila Međunarodna pomorska organizacija (IMO), radi sigurnog upravljanja brodovima i zaštite polarne okoline, posebno u vezi sa sigurnošću života na moru (SOLAS) i sprječavanjem onečišćenja s brodova (MARPOL) za putnička plovila.

Sustav pogona sastoji se od dva glavna motora ukupne snage 4200 kW i jednog podesivog propelera, a doseže brzinu od 15 čvorova. Fleksibilno upravljanje energijom omogućava najmanju potrošnju goriva i emisiju CO2, a time i minimalni mogući utjecaj na okoliš.

Daljnje značajke zaštite okoliša uključuju upotrebu biorazgradivih ulja za podmazivanje; certificirano premazivanje i bojenje broda; korištenje pare za grijanje na brodu; minimalnu upotrebu električnog grijanja (za manju potrošnju goriva); LED unutarnju i vanjsku rasvjetu (za smanjenje snage i goriva); te korištenje otpadne energije, kao što je rashladna voda za glavne motore, koja će biti upotrebljena za proizvodnju slatke vode.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

Brodosplitov projektni odjel 3D modelara opreme

“Ovaj brod je simbol restrukturiranja Brodosplita i iskorak u organizacijskom i tehnološkom pogledu, jer se gradi s novim softverom, alatima i tehnologijom, posebno u dijelu opremanja gdje je gotovo 80-85% broda već opremljeno prilikom gradnje na navozu, a što rezultira boljom kvalitetom izrade, kraćim rokovima i nižom cijenom izgradnje”, rekao je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita na svečanosti porinuća.

“Po mnogo čemu će ovaj brod biti poseban i prepoznat kao trajna vrijednost za splitski Škver i hrvatsku brodogradnju”, istaknuo je.

Pratite izgradnju broda

Cijeli proces izgradnje polarnog broda “Hondius” pogledajte u foto albumu

 

Više o brodu:

https://skveranka.com/tag/polar-cruise-vessel-hondius/

 

Hondius danas

Hondius uspješno plovi polarnim morima. Pokazao se kao izuzetno kvalitetan i popularan brod.

 

2 thoughts on “BRODOSPLIT gradi najčvršći polarni istraživački brod

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.