U Brodosplitu počela gradnja luksuznog broda za krstarenja polarnim područjima

Novogradnja 484 će biti najčvršći brod ojačan za led, namijenjen istraživanju polarnih područja.

Početak obrade brodograđevnog čelika za Novogradnju 484 na plazma stroju za obilježavanje i rezanje limova pod vodom – CNC ESAB Telerex TXB 9200

U Brodograđevnoj industriji Split, na plazma stroju za rezanje limova, započela je obrada čelika za Novogradnju 484, brod za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Passenger Ship) koji je ugovoren s tvrtkom Polar Expeditions Inc.

Novogradnja 484 će biti prvi brod izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, što je najviša polarna klasa brodova ojačanih za led.

Dugačak je 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

Brod će biti opremljen stabilizatorima i vrlo pogodan za napredna i inovativna istraživačka putovanja na području Arktika i Antarktika, svim potrebnim rješenjima i 15 gumenjaka i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva.

Brod će također u potpunosti biti u skladu s obveznim zahtjevima Polarnog kodeksa koji je usvojila Međunarodna pomorska organizacija (IMO), radi sigurnog upravljanja brodovima i zaštite polarne okoline.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu 2019. godine.

Pogledajte galeriju fotografija iz Brodosplita zabilježenih 22.8.2017. u brodoobradnoj radionici.

 

Možda će vas zanimati 

Stena Polaris sjajna je potvrda kvalitete Brodosplitovih brodova

stena-icebreaker

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.