BRODOSPLIT Strojna obrada pomela konkurenciju iz Kine

Nezadovoljan rezultatima gotovo jednogodišnjih ispitivanja u pogonima kineskih tvrtki, talijanski naručitelj je alate za oblikovanje i izradu gumenih odbojnika povjerio Brodosplitovoj Strojnoj obradi.

Brodosplit-Strojna obrada-Projekt Mojsije-FOTO škveranka
BRODOSPLIT – Strojna obrada čelika pri izradi alata za PROJEKT MOSE na PORTALNOJ GLODALICI I OBRADNOM CENTRU WALDRICH-COBURG 20-10FP 3200/9500 X9520 Y3800 Z4265, NC Siemens, 100 kW

Investitor najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti Italije na izgradnji sustava brana za zaštitu Venecije od utjecaja plime, proizvodnju gumenih odbojnika koji su sastavni dio čeličnih brana i na kojima leže na morskom dnu, odlučio je povjeriti hrvatskim tvrtkama; Brodosplitovoj Strojnoj obradi izradu čeličnih kalupa, te tvrtki Gumiimpex-GRP iz Varaždina proizvodnju zaštitnih gumenih obloga.

Alati za izradu i oblikovanje gumenih elemenata za PROJEKT MOSE

Najveći alat mase 17.5 tona sastoji se od niza debelostjenih čeličnih ploča, savršeno oblikovanih prema 3D modelu, poliranih i spojenih u funkcionalnu cjelinu bez vidljivih rubova.

Brodosplit-Strojna obrada-Projekt Mojsije-FOTO Škveranka

Nakon procesa formiranja i vulkanizacije, u ovom alatu nastaje gumeni odbojnik impresivne mase od 920 kg, koji mora proći ekstremne uvjete ispitivanja.

Na svaku čeličnu branu montira se više odbojnika, što na razini cijelog projekta iznosi preko 300 komada. Napunjene vodom brane će ležati na dnu mora, a punjene zrakom će se podizati prema površini i zatvarati ulaze u Venecijansku lagunu.

Brodosplit-Projekt Mojsije-FOTO Škveranka
Brodosplit – Osma vrata za zaljev Malamocco spremna za isporuku Transport, 27. lipnja 2016.

Na temelju iskustava stečenih u procesu izrade brodskih dizelskih motora i raznim projektima vezanim na autoindustriju, off-shore i energetiku, stručnjaci Brodosplit-Strojne obrade i ovim proizvodom pokazuju vještinu i stručnost kod izazova realizacije zahtjevnih projekata.

Brodosplit-Strojna obrada-Projekt Mojsije-FOTO Škveranka

Portalne glodalice, horizontalne bušilice-glodalice, tokarski i glodaći obradni centri pružaju izvrstan potencijal uz iskusne operatere i inženjersku CAD/CAM podršku. Njima dokazuju da su u stanju odgovoriti na izazove tržišta i pružiti proizvode kakvi trebaju vrhunskim svjetskim tvrtkama.

posjet poslovnih partnera
Posjet poslovnih partnera, predstavnika talijanskih tvrtki Consorzio Venezia Nuova & Costruzioni Mose Arsenale – BRODOSPLIT, 8. lipnja 2016. godine

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.