Obavijest o mjeri dodatne zaštite zaposlenika splitskog škvera od većeg prodora koronavirusa

Obavijest Uprave radnicima brodogradilišta Brodosplit:

Poštovani radnici!

S obzirom na povećanje novooboljelih u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, postoji realna opasnost da se virus COVID-19 počne nekontrolirano širiti i u tom slučaju neminovno zahvati veliki broj Brodosplitovih radnika. Kako bi dodatno smanjili rizik od takvog raspleta i zaštitili ključne projekte u izgradnji, poglavito dovršetak izgradnje polarnog kruzera “Ultramarine”, gradnju polarnog kruzera “Janssonius” na navozu br. 3 i proizvodnju elemenata mosta “Ston”, Uprava Brodosplita je donijela odluku da dio radnika pošalje na korištenje godišnjih odmora od 7. prosinca 2020. godine kao dodatnu mjeru zaštite škvera od većeg prodora koronavirusa.

Očekuje se da će se s minimalnim brojem neophodnih radnika prisutnim u Brodosplitu smanjiti rizik na razumnu mjeru, i uspješno u ugovorenim rokovima završiti sve ključne projekte, čije bi eventualno zaustavljanje zbog širenja epidemije bilo fatalno.

Zatvaranje brodogradilišta nam u niti jednom trenutku nije bila opcija. Zato moramo napraviti sve kako bi se to izbjeglo.

Ostanimo odgovorni, čuvajte sebe, kolege, a poglavito vaše obitelji. Nadamo se da će se situacija s pandemijom uskoro smiriti te da ćemo se čim prije moći vratiti prijašnjim, normalnim životima i uobičajenim radnim aktivnostima.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.