Flota Brodosplit plovidbe obogaćena trojarbolnim jedrenjakom “KLARA”

U Brodosplitu porinuta trojarbolna škuna, prva ljepotica iz serije od pet jedrenjaka za nautički turizam koje škverani grade za flotu Brodosplit plovidbe

 BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Uz partnere u gradnji, porinuću su prisustvovali i brojni mališani.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka Klara Debeljak, kuma broda zaslužna za davanje imena KLARA, presjekla je konop šampanjca i simbolično porinula brod u more.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Izgradnjom jedrenjaka zakoračili smo u jedan novi program brodova preuzimajući sve što takav iskorak znači u organizacijskom, proizvodnom i komercijalnom smislu, želeći se dokazati na tom tržištu. Upravo brza promjena proizvodnog programa i prilagodljivost tržištu najveća su prednost Brodosplita jer u odnosu na poznate novogradnje koje smo uz gubitke gradili u prošlosti postoji velika potreba za simpatičnim, lijepim i kvalitetnim brodovima ovog tipa, naglasio je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

– Unatoč velikoj ponudi na tržištu putničkih brodova za kružna putovanja, sigurni smo u konkurentnost jedrenjaka Klara upravo zbog manjka pravih jedrenjaka s funkcionalnim jedriljem. Putnicima će biti vrlo zanimljivo i ugodno boraviti na jedrenjaku zbog niza sadržaja poput jacuzzija i iskusit će prave užitke jedrenja, rekao je Boris Žanko, direktor projekta gradnje trojarbolnih jedrenjaka.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Motorni jedrenjak s tri jarbola tzv. trojarbolna škuna dužine 63,95 metara, širine 10 i visine do glavne palube 5,35 metara ostvarivat će brzinu od 11 čvorova. U 18 dvokrevetnih luksuzno uređenih kabina s ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznat će se 36 putnika, a opsluživat će ih 12 članova posade.

“HRVATSKI SAN”

Brodovi će imati klasu putničkih brodova neograničene plovidbe po svim morima svijeta te bi tijekom naše turističke sezone plovili Jadranskim morem i Mediteranom, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Ovim projektom Uprava škvera dalje širi i jača flotu vlastite brodarske kompanije Brodosplit-Plovidbe na tržište putničkih brodova visoke klase, ali i obogaćuje hrvatsku turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima.

PORINUĆE NOVOGRADNJE 525 – KLARA

Brodosplit, 15. listopada 2016. godine

 

 

Klara - Brodosplit - FOTO Škveranka
Klara u izgradnji

Možda će Vas zanimati

Brodosplit/Novogradnja 525/Foto Škveranka
OBRADA ČELIKA ZA NOVOGRADNJU 525 – Na navozu br. 3 škverani dižu Brodosplitov prvi od pet ugovorenih jedrenjaka za nautički turizam

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.