Visoki gosti iz Amerike u brodogradilištu Brodosplit

Veleposlanica Amerike posjetila splitski škver u pratnji višeg vojnog izaslanika

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđa. Nathalie Rayes u pratnji brigadira Scotta McLearna, višeg dužnosnika obrane i vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u RH posjetili su 5. ožujka 2024. Brodograđevnu industriju Split.

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđa. Nathalie Rayes i predsjednik Uprave Brodosplita i DIV grupe, Tomislav Debeljak u pogonu splitskog škvera

Veleposlanicu SAD-a dočekali su čelnici Uprave Brodosplita i DIV grupe, koji su je upoznali s trenutnim poslovima, projektima i investicijama koje su u tijeku, a koje za cilj imaju pozicioniranje Brodosplita na karti najboljih brodogradilišta u Europi.

Visoki gosti iz Amerike u obilasku obalnih ophodnih brodova u izgradnji

Posebno impresionirana je bila najvećim jedrenjakom s križnim jedrima na svijetu, koji su gotovo u potpunosti obišli u pratnji Sergiya Paschenka, kapetana “Golden Horizona”. Ovaj brod je također prvi putnički brod izgrađen u Hrvatskoj koji je dobio poseban certifikat “USCG COC – USCG Certificate of Compliance”.

Veleposlanica Nathalie Rayes u obilasku impresivnog jedrenjaka Golden Horizon u pratnji kapetana Sergiya Paschenka

Jedna od mnogih odgovornosti U.S. Coast Guard (Obalna straža) je provođenje ciljanog nadzora nad putničkim brodovima pod stranom zastavom koji su namijenjeni američkom tržištu krstarenja dok su ti brodovi u izgradnji izvan SAD-a.

Nathalie Rayes i Tomislav Debeljak

Nakon obilaska istaknuta je kompetentnost svih predstavnika brodogradilišta koji su bili uključeni u ovaj impresivan projekt.

Pogledajte galeriju:

Neka živi vječno

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.