Potrebne mjere u svrhu umanjivanja rizika od Coronavirus-a

Obavještavamo javnost da je Brodosplit zbog novonastale situacije i naputaka državnih institucija Republike Hrvatske pokrenuo sve potrebne mjere u svrhu umanjivanja rizika od Coronavirus-a.

Slijedom toga poduzimamo određene mjere i radnje kao preventivne postupke, a također uspostavljeni su:
 
1) Protokoli o postupanju slanja radnika u inozemstvo i za radnike u Republici Hrvatskoj, te za radnike koji se već nalaze na radu u inozemstvu, a također i protokol postupanja kod njihovog povratka, 
 
2) Protokol za posjetitelje Brodosplita: bilo da se radi o poslovnim posjetima iz Hrvatske ili inozemstva, 
 
3) Posebne upute i protokoli pojave Coronavirus-a u Brodosplitu. 
 
U stalnom smo kontaktu s našim zaposlenicima i Upravama brodogradilišta u inozemstvu i u Republici Hrvatskoj u kojima se naši zaposlenici trenutno nalaze. Također, u kontaktu smo sa županijskom epidemiološkom službom u Splitu.
 
Direktori društava, voditelji i rukovoditelji su dužni informirati Upravu i korporativnu sigurnost Brodosplita odmah po saznanju promjene zdravstvenih okolnosti koje ukazuju na simptome Coronavirus-a naših zaposlenika:
 
– U slučaju sumnje da je neki od naših zaposlenika zaražen Coronavirus-om, poslovođa i direktor dužni su u istom trenutku dostaviti točne podatke s kime je zaposlenik bio u neposrednom kontaktu tijekom rada, kako bi se iste moglo trenutno izolirati do završetka testiranja i konačne potvrde je li osoba zaražena Coronavirus-om ili ne. Zbog toga su direktori i poslovođe dužni voditi striktnu evidenciju o radnim grupama i suradnicima koji zajedno rade na pojedinom poslu te u svakom trenutku znati tko je s kime od zaposlenika u kontaktu tijekom rada.
 
– Direktori i poslovođe su dužni pratiti zdravstveno stanje svojih zaposlenika kojima su nadređeni. U slučaju primijećenih simptoma Coronavirus-a, potrebno je pokrenuti postupak provjere i sve podatke pismeno i usmeno ažurno dostavljati korporativnoj sigurnosti.
 
Sve gore navedeno direktori su dužni poštovati i prenositi informacije poslovođama i svojim zaposlenicima.
 

Posebno naglašavamo da su direktori dužni biti stalno dostupni kako bi o svim novonastalim okolnostima mogli biti pravovremeno obaviješteni. Kontrolu efikasne provedbe ovih naputaka nadzirat će korporativna sigurnost brodogradilišta.


 

Do 14. ožujka vraćeno je 70 Brodosplitovih radnika koji su radili u brodogradilištima u Monfalconeu i Anconi.

U dogovoru sa Županijskim stožerom, 24 radnika smješteno je u karantenu u Duilovu, a ostali su otišli u samoizolaciju. Svi su dobrog zdravstvenog stanja i nemaju nikakve simptome bolesti. Nadležne službe Brodosplita u stalnom su kontaktu s njima i njihovim obiteljima i na raspolaganju za bilo kakvu potrebu ili pomoć.

Brodosplit je spreman na sve scenarije.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.