Brodosplit zainteresirao svjetsko tržište prototipom vojnog broda

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka
U Brodosplitu teže izgraditi najbolji vojni brod na svijetu u ovoj klasi

Splitski škverani rade na projektu izgradnje pet brodova za potrebe Obalne straže Hrvatske ratne mornarice, koji bi hrvatsku Obalnu stražu trebao staviti uz bok modernijih svjetskih obalnih straža. Njima Brodosplit stječe nove reference i vraća se u nišu vojne brodogradnje.

Bit će to prvi vojni brodovi izgrađeni u Hrvatskoj nakon više od dva desetljeća.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka
Trup broda škverani su izgradili u 30 tona teškoj kolijevci koja onemogućava deformaciju zahtjevne strukture broda sastavljene od tankih čeličnih limova.

Zatvoreni navoz splitskog brodogradilišta, potpuno je opremljen i zaštićen, i kao takav omogućava sigurnost i kontrolirani postupak izgradnje, do samog ulaska radnika i materijala. „Brodogradilište specijalnih objekata“ svoj je razvojni put započelo krajem šezdesetih gradnjom podmornica, a nastavilo gradnjom velikih desantnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu ”Krka” i ”Cetina”, te gradnjom velikog broja brodova raznih namjena za civilno tržište.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka
Brod će uskoro pomoću dizalica biti podignut iz kolijevke i postavljen na navoz u istom prostoru.

Brod optimirane potrošnje goriva, dužine 43,50 metara i širine 8 metara bit će opremljen temeljnim oružjem svih obalnih straža danas, a to su automatski top 30 mm i dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm, te 4 ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava. Ostvarivat će brzinu od 28 čvorova i bit će vrlo sposoban u progonu. Posada će brojati 17 ljudi, a imat će doplov 1000 nautičkih milja pri brzini od 15 čvorova i autonomiju na moru 10 dana. Bit će opremljen i desalinizatorima za filtriranje morske u pitku vodu.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka
U krmenom dijelu broda je prostor za brzu interventnu brodicu s posadom

Temeljna namjena ovih brodova je ophodnja radi nadzora i zaštita interesa Republike Hrvatske na moru. Oni će se koristiti i za potporu otočnom stanovništvu. U ratu se obalni ophodni brodovi koriste za zaštitu unutarnjih morskih voda te za zadaće borbene i logističke potpore.

Zadaće ovih obalnih brodova bit će – zaustavljanje ribarica, krijumčarskih glisera, ali i spašavanje brodolomaca i nadzor nad mogućim onečišćenjem.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka
Polaznici Temeljne časničke škole i Temeljne dočasničke škole HVU „Petar Zrinski“ u obilasku broda

Brodosplit je u razvoj projekta uložio 5,5 milijuna eura vlastitih sredstava

Kako bi brod bio najbolji, Brodosplit je u reprojektiranje uložio oko 1,5 milijun eura, a u veće i manje modifikacije ukupno 4 milijuna eura vlastitih sredstava.

Škverski su meštri napravili četiri velike strateške modifikacije u svrhu poboljšanja projekta:

  • Da bi brod bio lakši i operativniji sastavljen je od čelika povišene čvrstoće debljine 4 do 6 milimetara. Ukupno će na svaki brod biti ugrađeno 67 do 70 tona čelika, te 7 do 8 tona aluminija. Čelični i aluminijski dio će biti spojeni posebnom tehnikom trimetalnim trakama. a brod će težiti 200 tona.
  • Brod su produžili metar i pol, za dva konstruktivna rebra, te je on sada dug 43,5 metra, a forma mu je vitkija i bolja.
  • Veću stabilnost i plovidbenost brodu će omogućiti ugradnja bočnih perajičnih aktivnih stabilizatora.
  • Napravljena je promjena krmene forme kako bi se u brod mogao ugraditi veći brodski vijak, odnosno propeler, što mu omogućava dostignuće zadane minimalne brzine od 28 čvorova. U punoj brzini od Splita do Visa brodu će trebati oko jedan sat.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka

Brodosplit je u projekt uključio 34 domaće tvrtke koje svojom proizvodima opremaju brod, a ugovor o nabavci topa i strojnice potpisao je sa turskom tvrtkom „Aselsan“. Na brod će biti ugrađena daljinski upravljana oružana stanica SMASH opremljena sa 30mm Mk44 Busmaster-II topom. Glavne značajke stanice su daljinsko upravljanje, built-in sustav elektro-optičkih senzora za autonomno djelovanje, djelovanje danju i noću, stabilizirana kupola, te automatsko praćenje cilja. Može ispaliti 200 komada streljiva u minuti.

Ugovor o izgradnji pet obalnih brodova vrijedan je 385, 4 milijuna kuna.

BRODOSPLIT - Izgradnja prvog od pet obalnih ophodnih brodova za MORH - FOTO Škveranka

U svijetu već postoji veliki interes za ovaj brod. Splitski škver prima vrlo ozbiljne upite iz više zemalja; Iraka, Irana, Saudijske Arabije, Vijetnama, Indonezije, a najveći interes je pokazala Crna Gora.

Uspješan plasman ovog broda Brodosplitu bi u budućnosti ostvario mogućnost da vojni program postane jedan od glavnih poslova brodogradilišta.

Predstavnici Iraka posjetili Brodosplit, 10.8.2016. - FOTO Škveranka
Veleposlanik Republike Irak u Austriji i generalni sekretar Austrijsko-arapske komore najavili su mogućnost suradnje s Brodosplitom u obnovi iračke flote: “Izuzetno smo zadovoljni viđenim, jer Brodosplit želimo poduprijeti i vidjeti kao partnera”, naglasio je veleposlanik Republike Irak u Austriji, Njegova Ekselencija Auday Ai-Khairalla pri posjetu Brodograđevnoj industriji Split 10.8.2016. godine.

Obrada čelika za Novogradnju 540

brodosplit-23-8-2016-kolijevka-nakon-postavljanja-broda-na-navoz-foto-skverankabrodosplit-23-8-2016-oob-na-navozu-foto-skverankabrodosplit-23-8-2016-oob-na-navozu-foto-skverankabrodosplit-23-8-2016-brodogradiliste-specijalnih-objekata-foto-skverankaBrodosplit BSO - OOB u izgradnji - FOTO Škveranka

Možda će Vas zanimati

Obilježavanje 25. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice - Brodosplit, 15.9.2016. - Brodogadilište specijalnih objekata - OOB u izgradnji - FOTO Škveranka
Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u Brodosplitu

 

6 thoughts on “Brodosplit zainteresirao svjetsko tržište prototipom vojnog broda

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.