Na navozu br. 3 škverani dižu Brodosplitov prvi od pet ugovorenih jedrenjaka za nautički turizam

Brodosplit - Novogradnja 525Početak gradnje jedrenjaka je temelj da se flota Brodosplit plovidbe dalje širi i jača, i predstavlja daljnji iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova visoke klase.

Riječ je o prvom jedrenjaku za kružna putovanja, brodu za nautički turizam iz serije od pet ugovorenih za vlastitu tvrtku Brodosplit-Plovidbu d.o.o. sa sjedištem u Splitu.

Jedrenjaci s tri jarbola bit će dugi 63,95 metara, široki 10 metara, visine do glavne palube 5,35 metara, a ostvarivat će brzinu od 11 čvorova. S ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznavati će se 36 putnika, a opsluživat će ih 9 članova posade.

Brodovi će imati klasu putničkih brodova, što će im omogućavati plovidbu po svim morima svijeta.

Ovim projektom Uprava škvera punom snagom aktivira rad “Brodosplit plovidbe”, ali i obogaćuje hrvatsku turističku ponudu, jer postoji velika potreba za brodovima ovog tipa. Tijekom naše turističke sezone plovili bi morima Mediterana, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

Gradi se u klasi Hrvatskog Registra brodova.

 

Obrada čelika za Novogradnju 525

Možda će Vas zanimati

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

U Brodosplitu porinuta trojarbolna škuna, prva ljepotica iz serije od pet jedrenjaka za nautički turizam koje škverani grade za flotu Brodosplit plovidbe

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.