Na navozu br. 3 škverani dižu Brodosplitov prvi od pet ugovorenih jedrenjaka za nautički turizam

Brodosplit - Novogradnja 525Početak gradnje jedrenjaka je temelj da se flota Brodosplit plovidbe dalje širi i jača, i predstavlja daljnji iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova visoke klase.

Riječ je o prvom jedrenjaku za kružna putovanja, brodu za nautički turizam iz serije od pet ugovorenih za vlastitu tvrtku Brodosplit-Plovidbu d.o.o. sa sjedištem u Splitu.

Jedrenjaci s tri jarbola bit će dugi 63,95 metara, široki 10 metara, visine do glavne palube 5,35 metara, a ostvarivat će brzinu od 11 čvorova. S ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznavati će se 36 putnika, a opsluživat će ih 12 članova posade.

Brodovi će imati klasu putničkih brodova, što će im omogućavati plovidbu po svim morima svijeta.

Ovim projektom Uprava škvera punom snagom aktivira rad “Brodosplit plovidbe”, ali i obogaćuje hrvatsku turističku ponudu, jer postoji velika potreba za brodovima ovog tipa. Tijekom naše turističke sezone plovili bi morima Mediterana, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

Gradi se u klasi Hrvatskog Registra brodova.

 

Obrada čelika za Novogradnju 525

Možda će Vas zanimati

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

U Brodosplitu porinuta trojarbolna škuna, prva ljepotica iz serije od pet jedrenjaka za nautički turizam koje škverani grade za flotu Brodosplit plovidbe

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.