U potrazi za umjetničkim skulpturama stvorenim u Brodosplitu

Galerije umjetnina Split u potrazi je za umjetničkim skulpturama Kiparske radionice Art ljeta 1987. koje su napravljene u Brodosplitu.

Kiparska radionica “Art ljeto” okupila je 1987. godine brojne cijenjene kipare, koji su inspiraciju za svoja djela pronašli u splitskom brodogradilištu. Moglo bi se reći, gotovo od samog njegovog osnutka uspostavljena i do danas je ostala neprekinuta povezanost umjetnika i Brodosplita. Skulptura “Ruža vjetrova” autorice Jagode Buić ili “Motika” škverskog kipara Stanislava Bavčevića samo su neke od brojnih intervencija u prostoru i obogaćivanju kulturne baštine grada Splita.

“Što je moglo, a sad više ne može: 30 godina poslije Art ljeta 1987.”, naziv je izložbe koja je u prosincu 2017. godine otvorena u Galeriji umjetnina u Splitu kao podsjetnik na Art ljeto 1987. Međutim, nedostaju skulpture kojima se od 1987. godine izgubio svaki trag.

Galerija umjetnina Split moli sve koji mogu pomoći u potrazi za nestalim skulpturama da se jave na adresu mirela.vrdoljak@galum.hr

Hvala!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.