Brodosplit najbolja nastavna baza prema odabiru studenata FESB-a iz Splita ­čĺÖ

Dan nastavnih baza Sveu─Źili┼íta u Splitu odr┼żao se 20. travnja 2018. na Ekonomskom fakultetu u Splitu, gdje je Brodogra─Ĺevna industrija Split zaslu┼żila nagradu najbolje nastavne baze, prema odabiru studenata FESB-a iz Splita.

Brodogra─Ĺevna industrija Split partnerska je institucija i nastavna baza cjelokupnom Sveu─Źili┼ítu u Splitu, jer je neophodna potreba povezivanja industrije i fakulteta.

– Od dolaska DIV-a u Brodosplitu se posebno trudimo i posve─çujemo studentima, pa smo od 2015. pokrenuli program zapo┼íljavanja koji smo nazvali ÔÇ×Mala tvornica radnikaÔÇť i zaposlili vi┼íe od 60 novih zaposlenika. Partneri smo i IAESTE organizacije za razmjenu studenata u Erasmus programu, putem kojeg su stru─Źnu praksu u Brodosplitu ve─ç obavili studenti iz Njema─Źke i Belgije. Na ovaj na─Źin uz praksu, studenti mogu ostvariti sve potrebne uvjete za razvoj budu─çe profesionalne karijere u brodogradnji, istaknuli su iz ljudskih resursa brodogradili┼íta Brodosplit.

Posjetitelji su danas imali priliku bolje upoznati sve nastavne baze – ustanove, institute, tvrtke, koje studentima nude stru─Źne prakse. Ovdje se prvenstveno misli na prakti─Źni dio nastave, gdje mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vje┼ítine na studente i tako im poma┼żu da se teoretska znanja pove┼żu s praksom. Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike jer stru─Źna praksa u nastavnoj bazi mo┼że otvoriti i mogu─çnost budu─çeg zaposlenja.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za za┼ítitu protiv spama. Saznajte kako se obra─Ĺuju podaci komentara.